SİVAS / YILDIZELİ - Atatürk Ortaokulu

Mrt

Ülke olarak Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Diyarbakır, Adana, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Osmaniye ve Kilis başta olmak üzere çok sayıda bölgede yıkıma yol açan büyük depremde çok sayıda insanımızı yitirmenin derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Bu yaraları bir nebze olsun sarabilmek adına Yıldızeli Atatürk Ortaokulu öğretmenleri okulumuza gelen depremzede öğrencilerimizin ailelerine 4'er bin lira nakit yardımda bulunarak örnek bir dayanışma sergilemişlerdir.

Mrt

Okulumuzda öğrencilerimizin sorduğu soruları teneffüs vakitlerinde öğretmenlerimiz ile rahatça çözebilmeleri için Soru Çözme Masası uygulaması başlatılmıştır.

Mrt

Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında Yeşilay Haftası olarak kutlanmaktadır. Hafta kapsamında okulumuzda yaptığımız etkinliklerle öğrencilerimizin bağımlılık konusunda bilinç ve farkındalık düzeyini artırmayı hedefliyoruz.

Mrt

20 Şubat'ta okulların açılmasıyla birlikte depremden doğrudan etkilenmeyen illerde tüm kademelerde Psikososyal Destek Eylem Planı Uygulama Esasları çerçevesinde Psikososyal destek hizmetleri yürütülmeye başlanmıştır. Okulumuzda rehber öğretmenimiz tarafından "Deprem-Öğretmen Oturumu" 20 Şubat'ta öğretmenlere; "Deprem-Veli Oturumu" 21-22 Şubat'ta velilere uygulanmıştır.

Şbt

2022-2023 2. Dönem Öğretmenler Kurul Toplantısı Yapıldı. Toplantıda gündem maddelerindeki konular ele alındı.

Şbt

Ock

İlçe Kaymakamlığımız- Sosyal Marketimiz

Ock

Sivas Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayelerinde yürütülen HEDEF PROJESİ kapsamında okulumuzda "Başarının Sırları", "Kariyer Günleri" söyleşi programı düzenlendi. Programa Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oya TUNABOYLU davet edildi. Davetimizi kırmayan hocamız öğrencilere başarı, çalışmak ve hedef belirleme konusunda söyleşi gerçekleştirdi.

Ara

Sivas Valiliği himayelerinde Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde yürütülen HEDEF Projesi kapsamında okulumuz öğrencilerinden bir grup Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimiz Nesrin KIRMIT ve Ebru YILDIRIM eşliğinde yardımlaşma ve dayanışma değerlerini pekiştirmek için Gençlik Merkezinde Yerli Malı haftası etkinliği düzenlendi. Etkinlik için emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ara

HEDEF PROJESİ- SATRANÇ TURNUVASI

Kas

Sivas Valiliği himayesinde, İl Millî Eğitim Müdürlüğünce hayata geçirilen HEDEF Projesi için okulumuzda tanıtım programı düzenlendi. Okulumuzda yapılacak ve eğitim kalitesini artıracak konular hakkında fikir alış verişinde bulunuldu.

Ekm

Okulumuzda olası çıkabilecek afetlerde kullanılmak üzere yangın söndürme tüpü temin edildi.

Ekm

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve minnetle anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün düşünce ve ilkelerini yeni nesillerin de örnek alabilmesi için okulumuza Atatürk köşesi yapıldı. Okulumuz sosyal bilgiler öğretmeni Asya DURMAZ'a ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ekm

evlid-i Nebi Haftası; Hz. Peygamber'i anmaktan anlamaya" düsturuyla gelişen; Peygamberimizin örnekliğini ve insanlığa takdim ettiği değerleri anlamayı, toplumumuzun her kesimine ve gönül coğrafyamıza anlatmayı ve tanıtmayı, günümüz problemlerine nebevi referanslarla çözüm üretmeyi ve milletimizde var olan Peygamber sevgisini pekiştirmeyi amaçlayan, bir haftadır.

Mevlid-i Nebi haftası kapsamında okulumuzda kutlama programı düzenlendi. Programda şiirler, hadisler, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar,sinevizyon gösterileri ve Kuran-ı Kerim tilaveti icra edildi. Programi hazirlayan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Ebru YILDIRIM'ı ve emeği geçen öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Eyl

Okulumuz psikolojik danışmanı ve rehber öğretmeni Arife BALTEPE tarafından planlanan okulumuza nakil gelen ve 5. sınıfa kayıt olan öğrencilerimize rehber öğretmenimiz ve öğretmenlerimiz ile birlikte okulumuza uyum eğitimi yapıldı.